calçots a casa

Com cuinar calçots a casa: a la brasa, al forn, en la planxa elèctrica i arrebossats

Coneixem la manera tradicional de fer una calçotada: cuinant els calçots sobre el foc —amb una flama molt viva—, tocant-los i deixant-los fer en el seu propi vapor embolicats en paper de periòdic. Per a aconseguir el punt de sabor típic, per a preparar els calçots, la llenya ha de ser, concretament, de sarments. Ara bé, què passa quan no existeix la possibilitat de fer-la d’aquesta manera? Potser t’agrada la nostra resposta: el que passarà en aquest cas és que podràs continuar gaudint a la perfecció d’aquesta saborosa, i molt divertida, experiència.

Un dia estàs a casa, et ve de gust preparar una nova recepta, cuinar una cosa diferent i que impliqui la participació i diversió de tota la família. Què pot ser millor que una calçotada a casa? Es tracta de l’excusa perfecta per a compartir un dia entretingut menjant, tacant-nos i assaborint la salsa. I, a més de ser un menjar deliciós i amb moltes propietats per a la nostra salut, cuinar calçots a casa és una tasca fàcil i possible de diferents maneres.

Hem dissenyat el nostre Pack Calçotada Ferrer amb l’objectiu que rebis a la porta de la teva casa un pack complet amb tot el necessari per a gaudir d’una autèntica calçotada a casa, estiguis on estiguis. A més d’incloure un mínim de 50 calçots recol·lectats el mateix dia de l’enviament, és el pack amb més salsa del mercat, l’autèntica Salsa de Calçots Ferrer, i inclou pitets, tovallons, guants, salseres i altres accessoris perquè només hagis de preocupar-te per cuinar-los i gaudir-los. Necessites més raons per a confiar en nosaltres? Allà van 5 avantatges del Pack Calçotada Ferrer.

Però anem a l’important, com fer calçots a casa? Et proposem les tres millors opcions a continuació!

Calçots a casa a la brasa

Si disposem de l’espai i el material de barbacoa, una de les maneres més fàcils de cuinar els teus calçots a casa serà a la brasa. Primer hauràs de preparar-los (tallant les fulles i les arrels del calçot), després col·locar-los molt junts i atapeïts en la graella per a assegurar una bona cocció i, finalment, quan estiguin al punt (la capa exterior negra i l’interior tendre) embolicar-los en paper i deixar-los reposar. Si vols més informació, te la detallem en un dels nostres anteriors posts: fes clic aquí.  

▷ Aconsegueix ja el teu Pack Calçotada amb Enviaments Gratuïts! El pack amb més salsa del mercat. Comprar Pack Calçotada

Calçots al forn de casa

Per als qui no tenen opció de cuinar-los a la brasa, les nostres cuines ens ofereixen altres maneres de fer-ho aconseguint resultats igual de bons. Una d’elles és fer els calçots al forn.

Igual que a la brasa, els calçots al forn exigeixen una preparació prèvia: s’han de netejar, tallar part de les fulles i extreure l’arrel. Es disposen un al costat de l’altre sobre una reixeta i, en aquest cas, col·locarem una safata sota per a evitar tacar el forn amb l’aigua que deixaran anar durant la seva cocció. Quin temps de cocció necessiten els calçots al forn? Uns 15 minuts amb el forn a 200 °C, amb la calor baixa i aire a dalt i a baix, seran suficients per a tenir els nostres calçots a punt per a embolicar-los. Et comptem el pas a pas per a cuinar calçots al forn de casa aquí. 

A aquestes dues maneres de fer una calçotada a casa volem afegir dos més, encara més senzilles i a l’abast de pràcticament tot el públic: calçots en la planxa elèctrica i arrebossats.

Calçots a la planxa elèctrica

El primer pas per a cuinar els calçots a la planxa és, de nou, preparant-los bé. Es renten per a eliminar la terra, s’assequen amb un drap i se’ls talla el cul amb les arrels i les fulles marcides.

Després d’haver encès i deixat escalfar la planxa, tirem un raig d’oli i comencem a col·locar els calçots. En aquesta ocasió, anirem posant-los de poc en poc (en grups de 3 o 4) en funció de la grandària de la nostra planxa. Deixarem els calçots en la planxa durant uns 10-15 minuts, sense importar que es posin negres.

Quan hagi passat aquest temps, posem un pessic de sal, els emboliquem amb paper i els deixem reposar, perquè s’acabin de coure. I llest! A gaudir d’uns saborosos calçots a la planxa.

Calçots arrebossats

Quin és el major avantatge que ofereixen els calçots arrebossats? Doncs que podem utilitzar els calçots que ens van sobrar de nostra calçotada a casa o preparar-los amb qualsevol de les opcions anteriors i després deixar-los refredar sense problemes.

Com fer calçots arrebossats? Una vegada fets els calçots, els netegem com si els volguéssim menjar, els tallem a la mesura que ens convingui (entre 5 i 10cm) i els arrebossem amb ou i pa ratllat, panko o farina de cigró, segons la textura que vulguem aconseguir amb la nostra original recepta de calçots arrebossats.

Es fregeixen amb oli d’oliva molt calenta, s’assequen en un paper absorbent per a eliminar l’excés i se serveixen calents acompanyats de l’exclusiva salsa de calçots Ferrer.

Una vegada cuinats els calçots a casa, només quedarà col·locar les estovalles, preparar els tovallons i tovalloletes humides, servir l’autèntica Salsa Calçots de Ferrer, posar-nos els nostres pitets i guants i… Gaudir d’una autèntica calçotada a casa! Fes-te amb el nostre Pack Calçotada per a tenir-ho tot llest i gaudir de l’experiència d’una autèntica calçotada, estiguis on estiguis!

▷ Emporta’t el nostre Pack Calçotada: Enviaments Gratuïts i amb quasi 2kg de salsa! Comprar Pack Calçotada
No hi ha comentaris

Publicar un comentari