Com netejar calçots a casa?

Aprèn com netejar calçots a casa: consells bàsics

 

Els calçots, la deliciosa ceba tendra típica de Catalunya i el protagonista indiscutible de les calçotades, tenen la seva tècnica de preparació, tant a l’hora de cuinar-se com prèviament en netejar-se.

Si ets aquí és perquè no saps com netejar els calçots correctament o, vols corroborar la forma adequada abans de procedir a netejar els calçots tranquil·lament a casa.

Has de saber que si els faràs en la barbacoa amb flama viva, no és necessari netejar-los abans, però si els rostiràs al forn sí. Per a fer-ho és fonamental netejar-los correctament per a garantir una experiència culinària satisfactòria. Tot i això, no et preocupis! Netejar calçots és un procés senzill i que no et portarà massa temps.

En l’article d’avui, et comptem el pas a pas sobre com netejar els calçots a casa, perquè puguis preparar la calçotada perfecta amb productes de qualitat de Salsa Calçots. Continua llegint i, apunta els nostres tips!

Com es netegen els calçots? Pas a pas

Vegem al detall com es netegen els calçots. Hauries de distingir entre les arrels, la part blanca del calçot i les fulles de color verd en la part superior.

Com es netegen els calçots? A tenir en compte

 • Retira la primera capa exterior: comença eliminant la capa exterior més superficial dels calçots. Aquest pas ajuda a eliminar la brutícia i les impureses.
 • Extrau les parts mústigues: és important llevar les fulles mústigues o seques que puguin ser presents en la capa exterior o superior del calçot. Aquestes fulles solen estar marcides i no són adequades per al consum.
 • Talla les arrels: amb un ganivet esmolat talla les arrels dels calçots per a eliminar qualsevol residu de terra.
 • Renta sota aigua freda: esbandeix els calçots d’un en un sota l’aigua freda, assegura’t d’eliminar qualsevol resta de terra o brutícia, rebusca amb cura entre les fulles interiors.
 • Seca amb paper de cuina: una vegada nets, asseca’ls amb paper de cuina per a eliminar l’excés d’aigua i abans de preparar-los al forn o, potser vols congelar els calçots per a la pròxima calçotada?

Un consell, si cuinaràs els calçots a la brasa o graella i vols netejar els calçots, no tallis massa la part superior de color verd, perquè et servirà d’ajuda a l’hora d’agarrar-los per a mullar en la salsa i menjar-los, al més pur estil català.

Ara que saps els senzills passos sobre com netejar calçots de manera ràpida i senzilla, et donem alguns consells extra a tenir en compte.

Com netejar els calçots i preparar la clàssica calçotada

Com veus, netejar els calçots és un pas fonamental per a gaudir del seu deliciós sabor i textura tendra. Alguns consells extra:

 • Evita utilitzar aigua calenta, ja que podria perjudicar la textura dels calçots.
 • No freguis amb força a l’hora de netejar-los, per la mateixa raó que l’anterior.
 • Col·loca’ls en remull, abans de netejar-los minuciosament o després de fer-ho, per a assegurar-te que no queda brutícia en ells.

Una vegada has realitzat el pas de netejar els calçots és moment de començar amb la preparació de la calçotada. Quan els calçots estiguin llestos per a cuinar-se, tingues en compte aquests senzills passos:

 • Cuina els calçots a la graella fins que estiguin tendres i lleugerament carbonitzats per fora.
 • Serveix els calçots calents perquè es conservin tendres i cruixents.
 • Prepara una varietat de salses i acompanyaments per a satisfer tots els gustos dels teus convidats.
 • Retira les capes exteriors.
 • Submergeix els calçots en una salsa de romesco o salsa calçots per a realçar el seu sabor.
 • Gaudeix!

En Salsa Calçots, ens apassiona compartir amb tu tots els secrets sobre com preparar la calçotada perfecta: des del moment de netejar els calçots, cuinar-los, fins a la seva degustació entre familiars i amics.

Deixa que et portem la calçotada a casa! Contacta amb nosaltres avui mateix i descobreix l’excel·lència en els nostres productes autòctons.

No hi ha comentaris

Publicar un comentari