Com fer calçots a la brasa i al forn

 

Hi ha diferents maneres de cuinar els calçots per aconseguir un resultat final bo i de qualitat. Les més comunes són a la brasa o al forn. Totes dues opcions ofereixen una cocció perfecta del producte, ideal per a menjar-los a casa, en el cas de fer-los al forn, o en espais a l’aire lliure si es cuinen a una barbacoa. En aquest article volem que conegueu pas a pas les dues maneres de cuinar els calçots.

Calçots a la brasa:

1. El primer que s’ha de fer per a cuinar els calçots a una barbacoa és preparar-los perquè puguin col·locar-se a les brases. És necessari tallar les fulles dels calçots i treure la primera capa de l’aliment, després és important rentar-los bé per extreure la terra o la brutícia que puguin tenir. En aquest moment també podem anar preparant la barbacoa perquè el foc estigui ben viu i perfecte per introduir els calçots.

2. El següent pas és col·locar els calçots a la graella. S’han de posar uns al costat dels altres, amb les fulles a la part superior i les arrels a la zona inferior. En el cas de tenir una graella doble, s’han de dipositar als dos costats, posant les fulles a la part exterior i les arrels al centre, tocant-se entre si. És important que els calçots estiguin ben estrets per a tenir una bona cocció. Hem de deixar-los al foc uns minuts, fins que el calçot vagi deixant anar l’aigua, seguidament li donarem la volta a la graella perquè es vagin fent per l’altre costat. Els calçots estaran llestos quan tinguin la capa exterior negre i l’interior tendre i cuinat.

3. Per poder treure els calçots de la graella s’han d’agafar per la part de les fulles per evitar cremar-se, i seguidament els haurem d’embolicar en paper de diari, on es conserven amb la seva pròpia escalfor i es deixen reposar durant una llarga estona. Posteriorment es dipositen sobre les teules i a menjar!

▷ Aconsegueix ja el teu Pack Calçotada amb Enviaments Gratuïts! El pack amb més salsa del mercat. Comprar Pack Calçotada

Calçots al forn:

 

Si no disposeu d’una barbacoa o els voleu fer dintre de la vostra pròpia cuina, la manera més idònia és utilitzar el forn. A continuació us donem les pautes per fer-los de la millor manera possible:

1. Per cuinar els calçots al forn primerament s’han de netejar, tallar part de les fulles verdes, extreure l’arrel i eliminar les primeres capes de la ceba, així serà més fàcil fer-los i menjar-los posteriorment.

2. A continuació es col·loquen els calçots un al costat de l’altre sobre una graella de forn. A sota us recomanem posar una safata amb paper de plata per evitar embrutar el forn amb l’aigua que s’anirà desprenent durant la cocció del mateix calçot. Els calçots hauran d’estar a màxima potència durant 30 minuts aproximadament. Passada mitja hora, haurem de donar-los la volta i deixar-los dins del forn uns minuts més fins que estiguin tendres per ambdues parts.

3. L’últim pas és treure’ls del forn i embolicar-los en paper de diari perquè es mantinguin calents.

 
▷ Emporta’t ja l’únic Pack Calçotada del mercat amb Enviaments Gratuïts! A més, amb quasi 2kg de salsa. Comprar Pack Calçotada

 

No hi ha comentaris

Publicar un comentari

Descobreix més a www.c-ferrer.com
Segueix-nos a: