Com fer calçots a la brasa i al forn

 

Hi ha diferents maneres de cuinar els calçots per aconseguir un resultat final bo i de qualitat. Les més comunes són a la brasa o al forn. Totes dues opcions ofereixen una cocció perfecta del producte, ideal per a menjar-los a casa, en el cas de fer-los al forn, o en espais a l’aire lliure si es cuinen a una barbacoa. En aquest article volem que conegueu pas a pas les dues maneres de cuinar els calçots.

Calçots a la brasa:

1. El primer que s’ha de fer per a cuinar els calçots a una barbacoa és preparar-los perquè puguin col·locar-se a les brases. És necessari tallar les fulles dels calçots i treure la primera capa de l’aliment, després és important rentar-los bé per extreure la terra o la brutícia que puguin tenir. En aquest moment també podem anar preparant la barbacoa perquè el foc estigui ben viu i perfecte per introduir els calçots.

2. El següent pas és col·locar els calçots a la graella. S’han de posar uns al costat dels altres, amb les fulles a la part superior i les arrels a la zona inferior. En el cas de tenir una graella doble, s’han de dipositar als dos costats, posant les fulles a la part exterior i les arrels al centre, tocant-se entre si. És important que els calçots estiguin ben estrets per a tenir una bona cocció. Hem de deixar-los al foc uns minuts, fins que el calçot vagi deixant anar l’aigua, seguidament li donarem la volta a la graella perquè es vagin fent per l’altre costat. Els calçots estaran llestos quan tinguin la capa exterior negre i l’interior tendre i cuinat.

3. Per poder treure els calçots de la graella s’han d’agafar per la part de les fulles per evitar cremar-se, i seguidament els haurem d’embolicar en paper de diari, on es conserven amb la seva pròpia escalfor i es deixen reposar durant una llarga estona. Posteriorment es dipositen sobre les teules i a menjar!

▷ Aconsegueix ja el teu Pack Calçotada amb Enviaments Gratuïts! El pack amb més salsa del mercat. Comprar Pack Calçotada

Calçots al forn:

 

Si no disposeu d’una barbacoa o els voleu fer dintre de la vostra pròpia cuina, la manera més idònia és utilitzar el forn. A continuació us donem les pautes per fer-los de la millor manera possible:

1. Per cuinar els calçots al forn primerament s’han de netejar, tallar part de les fulles verdes, extreure l’arrel i eliminar les primeres capes de la ceba, així serà més fàcil fer-los i menjar-los posteriorment.

2. A continuació es col·loquen els calçots un al costat de l’altre sobre una graella de forn. A sota us recomanem posar una safata amb paper de plata per evitar embrutar el forn amb l’aigua que s’anirà desprenent durant la cocció del mateix calçot. 

3. Cuinarem els calçots durant uns 15 minuts a 200 °C amb calor baix i aire a dalt i a baix. Prèviament, haurem escalfat el forn durant 10 minuts a aquesta temperatura.

4. L’últim pas és treure’ls del forn i embolicar-los en paper de diari perquè es mantinguin calents. Si volem comprovar si estàn llestos, podem aixecar lleugerament el paper d’alumini i punxar-los: si la forquilla entra sense dificultat, estaràn llestos.

 

Si cuinar els calçots a la brasa o al forn no són opcions a les quals pots recórrer, et proposem altres maneres fàcils de cuinar calçots a casa amb les quals aconseguiràs un resultat deliciós.

En Ferrer ens encarreguem de preparar-ho tot al detall perquè tu no hagis de preocupar-te més que per preparar els calçots i gaudir d’ells. Volem convèncer-te explicant-te 5 avantatges del Pack Calçotada Ferrer de per què és la millor opció per a no renunciar enguany a viure aquesta experiència.

 
▷ Emporta’t ja l’únic Pack Calçotada del mercat amb Enviaments Gratuïts! A més, amb quasi 2kg de salsa. Comprar Pack Calçotada

 

 

No hi ha comentaris

Publicar un comentari