Com fer calçots a la brasa i al forn

 

Com es fan els calçots? No saps com i on fer la teva calçotada? Perquè veuràs, hi ha diferents maneres de cuinar els calçots per a aconseguir un resultat final bo i de qualitat. Les més comunes són fer els calçots a la brasa o al forn. Totes dues opcions ofereixen una cocció perfecta del producte conservant totes les seves propietats; ideal per a menjar-los a casa o a l’aire lliure, si es cuinen al forn o en una barbacoa. En aquest article volem que conegueu pas a pas les dues maneres de cuinar-los. A continuació, descobreix com fer els calçots a la brasa o al forn.

Com fer calçots a la brasa?

Si et preguntaves com fer els calçots a la barbacoa, has arribat al lloc indicat. Ves preparant la graella perquè aquesta recepta és tan fàcil i deliciosa que voldràs fer calçots a la brasa com més aviat millor:

1. El primer que s’ha de fer per a cuinar els calçots en una barbacoa és preparar-los perquè puguin col·locar-se en les brases. És necessari tallar les fulles dels calçots i treure la primera capa de l’aliment, després és important rentar-los bé per a extreure la terra o la brutícia que puguin tenir. En aquest moment també podem anar preparant la barbacoa per als nostres calçots, de manera que el foc estigui ben viu i perfecte per a introduir-los.

2. El següent pas és col·locar els calçots en la graella de la nostra barbacoa. S’han de posar uns al costat dels altres, amb les fulles en la part superior i les arrels en la zona inferior. En el cas de tenir una graella doble, s’han de dipositar en els dos costats, posant les fulles en la part exterior i les arrels en el centre, tocant-se entre sí. És important que els calçots estiguin ben atapeïts en la barbacoa per a tenir una bona cocció. Hem de deixar-los al foc de les brases uns minuts, fins que el calçot vagi deixant anar l’aigua; seguidament li donarem la volta a la graella perquè es vagin coent per l’altre costat. Els calçots estaran llestos quan tinguin la capa exterior negra i l’interior tendre i cuinat.

3.Per a poder treure els calçots de la graella de la nostra barbacoa s’han d’agafar per la part de les fulles per a evitar cremar-se, i seguidament els haurem d’embolicar en paper de diari, on es conserven amb la seva pròpia calor i es deixen reposar durant una llarga estona. Posteriorment es dipositen sobre les teules i a menjar!

▷ Aconsegueix ja el teu Pack Calçotada amb Enviaments Gratuïts! El pack amb més salsa del mercat. Comprar Pack Calçotada

Com fer calçots al forn?

Si no disposeu d’una barbacoa o els voleu fer en el forn de casa, en la vostra pròpia cuina, la manera més idònia és fer els calçots al forn. A continuació us donem les pautes per a fer-los de la millor manera possible:

1. Per a cuinar els calçots al forn, primer s’han de netejar, tallar part de les fulles verdes, extreure l’arrel i eliminar les primeres capes de la ceba, així serà més fàcil fer-los i menjar-los posteriorment.

2. A continuació, es col·loquen els calçots un al costat de l’altre sobre una graella de forn. Sota us recomanem posar una safata amb paper de plata per a evitar embrutar el forn amb l’aigua que s’anirà desprenent durant la cocció del mateix calçot. Quin és el temps de cocció per a aquesta recepta? Els calçots hauran d’estar a màxima potència durant 30 minuts aproximadament. Passada mitja hora, haurem de donar-los la volta i deixar-los dins del forn uns minuts més fins que estiguin tendres per totes dues parts.

3. L’últim pas és treure’ls i embolicar-los en paper de diari perquè es mantinguin ben calents. 

 

Si fer els calçots a la brasa o al forn no són opcions a les quals pots recórrer, et proposem altres maneres fàcils de cuinar calçots a casa amb les quals aconseguiràs un resultat deliciós.

En Ferrer ens encarreguem de preparar-ho tot al detall perquè tu no hagis de preocupar-te més que per preparar els calçots i gaudir d’ells. Volem convèncer-te explicant-te 5 avantatges de per què el Pack Calçotada Ferrer és la millor opció per a no renunciar enguany a viure aquesta experiència. 

 
▷ Emporta’t ja l’únic Pack Calçotada del mercat amb Enviaments Gratuïts! A més, amb quasi 2kg de salsa. Comprar Pack Calçotada

 

No hi ha comentaris

Publicar un comentari

Finalitzada temporada de calçots

Hem tancat la campanya de calçots. Ens veiem en la propera temporada. Moltes gràcies!