Propietats dels calçots per a la nostra salut

El calçot és un aliment tradicional de terres catalanes que tothom coneix gràcies a les calçotades, una de les celebracions gastronòmiques més famoses de tot l’hivern. Amics i familiars es reuneixen per a cuinar els calçots i menjar-los sucats en l’autèntica salsa de calçots Ferrer, però, sabem quines propietats tenen els calçots i quins beneficis ens aporten per a la nostra salut? En aquest article volem indicar-vos les principals qualitats i vitamines dels calçots, i per quin motiu és l’aliment estrella de la cultura catalana!

1. Els calçots són diürètics:

Els calçots són brots de ceba blanca calçats, és a dir, una hortalissa de qualitat molt rica en fibra, que conté un 90% d’aigua. És un producte amb molt potassi i poc sodi, que aporta propietats diürètiques que ajuden a l’eliminació dels líquids del cos i que controlen les malalties urinàries i prevenen les pedres del ronyó.

2. És un aliment antioxidant i antisèptic:

També cal destacar que el calçot és un aliment antioxidant, ja que té grans quantitats de flavonoides i polifenols, substàncies antiinflamatòries que milloren el sistema immunològic. El calçot també es considera un aliment antisèptic, capaç de prevenir infeccions, virus i bacteris.

▷ Aconsegueix ja el teu Pack Calçotada amb Enviaments Gratuïts! El pack amb més salsa del mercat. Comprar Pack Calçotada

3. Les diferents vitamines dels calçots:

Els calçots contenen vitamina A, vitamina C i vitamina K, la qual és essencial per reforçar els ossos i els teixits del cos a través de les proteïnes, a més de ser una vitamina necessària per a millorar la coagulació de la sang.

4. El sofre als calçots:

El principal mineral que ens aporten els calçots és el sofre, una substància que podem trobar a les cèl·lules del nostre cos. És un mineral que ajuda a obtenir energia als nostres músculs i teixits, i té un paper molt important en el funcionament del sistema nerviós. Els components del sofre ajuden a millorar la circulació sanguínia, i poden controlar les malalties derivades i causades per la mala circulació de la sang. En definitiva, el calçot és un aliment molt complet, ple de beneficis i propietats positives pel nostre cos i la nostra salut. A més, és un producte protagonista d’una de les tradicions catalanes més multitudinàries i divertides del territori, les grans calçotades, combinades sempre amb l’autèntica salsa de calçots Ferrer!

 

▷ Emporta’t ja l’únic Pack Calçotada del mercat amb Enviaments Gratuïts! A més, amb quasi 2kg de salsa. Comprar Pack Calçotada
No hi ha comentaris

Publicar un comentari