Propietats dels calçots per a la nostra salut

El calçot és un aliment tradicional de terres catalanes que tothom coneix gràcies a les calçotades, una de les celebracions gastronòmiques més famoses de tot l’hivern. Amics i familiars es reuneixen per a cuinar els calçots i menjar-los sucats en l’autèntica salsa de calçots Ferrer, però, sabem quines propietats tenen els calçots i quins beneficis ens aporten per a la nostra salut? En aquest article volem indicar-vos les principals qualitats i vitamines dels calçots, i per quin motiu és l’aliment estrella de la cultura catalana!

1. Els calçots són diürètics:

Els calçots són brots de ceba blanca calçats, és a dir, una hortalissa de qualitat molt rica en fibra, que conté un 90% d’aigua. És un producte amb molt potassi i poc sodi, que aporta propietats diürètiques que ajuden a l’eliminació dels líquids del cos i que controlen les malalties urinàries i prevenen les pedres del ronyó.

2. És un aliment antioxidant i antisèptic:

També cal destacar que el calçot és un aliment antioxidant, ja que té grans quantitats de flavonoides i polifenols, substàncies antiinflamatòries que milloren el sistema immunològic. El calçot també es considera un aliment antisèptic, capaç de prevenir infeccions, virus i bacteris.

▷ Aconsegueix ja el teu Pack Calçotada amb Enviaments Gratuïts! El pack amb més salsa del mercat. Comprar Pack Calçotada

3. Les diferents vitamines dels calçots:

Els calçots contenen vitamina A, vitamina C i vitamina K, la qual és essencial per reforçar els ossos i els teixits del cos a través de les proteïnes, a més de ser una vitamina necessària per a millorar la coagulació de la sang.

4. El sofre als calçots:

El principal mineral que ens aporten els calçots és el sofre, una substància que podem trobar a les cèl·lules del nostre cos. És un mineral que ajuda a obtenir energia als nostres músculs i teixits, i té un paper molt important en el funcionament del sistema nerviós. Els components del sofre ajuden a millorar la circulació sanguínia, i poden controlar les malalties derivades i causades per la mala circulació de la sang. En definitiva, el calçot és un aliment molt complet, ple de beneficis i propietats positives pel nostre cos i la nostra salut. A més, és un producte protagonista d’una de les tradicions catalanes més multitudinàries i divertides del territori, les grans calçotades, combinades sempre amb l’autèntica salsa de calçots Ferrer!

 

▷ Emporta’t ja l’únic Pack Calçotada del mercat amb Enviaments Gratuïts! A més, amb quasi 2kg de salsa. Comprar Pack Calçotada
No hi ha comentaris

Publicar un comentari

Finalitzada temporada de calçots

Hem tancat la campanya de calçots. Ens veiem en la propera temporada. Moltes gràcies!