Com menjar calçots

Tot sobre menjar calçots: quan, on i com menjar-los

 

Sabem que menjar calçots és tot un event important, és una experiència cultural de Catalunya que es celebra en companyia de familiars i amics.

Si has arribat fins aquí, potser és perquè encara tens dubtes sobre quan, on i com menjar calçots.

En aquest article, et revelarem tots els secrets per a menjar calçots com un expert: des de la millor època de l’any per a gaudir-los fins als passos per a preparar-los i degustar-los.

A més, en Salsa Calçots, ens enorgulleix oferir-te els millors productes perquè puguis gaudir al màxim d’aquesta tradició, des de la comoditat de la teva llar. Deixa’ns acompanyar-te en aquest viatge gastronòmic!

Calçots, com es mengen?

La manera de menjar calçots és tot un art que requereix pràctica i tècnica. Aquí t’expliquem com gaudir d’aquest deliciós menjar de manera autèntica:

  • Agafa el calçot per la part verda i retira la capa exterior cremada estirant la part inferior cap avall.
  • Submergeix el calçot en salsa romesco o salsa calçots i sostingues-ho enlaire.
  • Inclina’t cap endavant i mossega suaument, lliscant la capa tendra i saborosa en la teva boca.
  • Gaudeix del sabor únic dels calçots i la seva salsa i repeteix fins a sadollar el teu apetit!

Com veus, no és gens complicat.  Només cal enxampar-li el truc i, en tot cas, el més important és gaudir del moment.

Com menjar calçots

Com cuinar i menjar els calçots?

Els calçots es mengen principalment rostits a la graella el que els confereix un sabor fumat irresistible, encara que en Salsa Calçots t’oferim altres idees sobre com cuinar calçots a casa

Ara bé, pot ser que et sorgeixi un altre dubte: com es mengen els calçots, sols o amb acompanyament?

Com hem comentat, la tècnica de menjar calçots es basa en pelar la part carbonitzada i submergir l’extrem tendre en salsa calçots o salsa romesco abans d’assaborir-lo.

A més de les clàssiques salses d’acompanyament, en Salsa Calçots recomanem afegir altres productes autòctons per a garantir més varietat a la teva calçotada.

Per exemple, què et sembla la idea d’acompanyar unes patates a la brasa amb salsa all i oli? També podries preparar algun plat fàcil i ràpid amb llegums amb les clàssiques mongetes del ganxet. Organitza una calçotada autèntica i completa per a tots els gustos!

Quan es mengen els calçots? Aspectes a tenir en compte

Finalment i no menys important, la temporada de calçots s’estén des de finals de la tardor fins a principis de primavera, però hi ha alguns aspectes a tenir en compte sobre quan gaudir d’aquesta delícia culinària.

Calçots, quan es mengen?

La recol·lecció dels calçots es duu a terme quan les plantes aconsegueixen una longitud d’entre 15 i 20 centímetres. Els calçots poden ser collits entre novembre i abril, depenent del lloc i la regió de sembra.

En Salsa Calçots recomanem obtenir un producte fresc i de qualitat. Per a ​​assolir-ho és necessari adquirir-ho en la seva temporada, no obstant això, en el cas de voler gaudir d’una calçotada, per exemple a l’estiu, podries congelar el producte prèviament.

Així que, a la pregunta de “quan es mengen els calçots”, et direm que idealment la data òptima sol ser del mes de novembre fins al mes d’abril. Però si tens un antull sobtat i vols menjar calçots fora de temporada, és possible si segueixes les instruccions convenients per a conservar els calçots en bon estat.

Descobreix com congelar calçots per a poder-los menjar quan et vingui de gust!

En Salsa Calçots, ens apassiona compartir amb tu tots els secrets sobre com gaudir dels calçots de manera tradicional i autèntica. Confia en la nostra experiència i deixa’ns ser part de la teva pròxima calçotada!

No hi ha comentaris

Publicar un comentari