Com menjar calçots embarassada

Puc menjar calçots embarassada? Tot el que necessites saber

 

Estàs embarassada? Si la resposta és afirmativa, segurament t’estàs preguntant ara mateix si podràs menjar calçots en la teva propera calçotada.

La resposta curta és sí, es pot menjar calçots estant embarassada. No obstant això, hi ha algunes coses que has de tenir en compte per a gaudir d’aquesta tradició sense córrer cap risc.

Els calçots són una bona font de nutrients, com a vitamina C, vitamina A, fibra i potassi. Tots ells beneficiosos per al desenvolupament del nadó. No obstant això, també podrien contenir bacteris que podrien causar problemes digestius, com la salmonel·la. Per tant, és important prendre algunes precaucions per a evitar el risc.

Calçots durant l’embaràs: consells per a gaudir d’aquesta tradició durant la gestació

Per a no haver-te de perdre la temporada de calçots i gaudir dels calçots durant l’embaràs, es recomana tenir present algunes precaucions bàsiques:

  • Tria calçots frescos i de bona qualitat.
  • Cuina els calçots a fons. Això ajudarà a eliminar qualsevol bacteri que pugui ser present.
  • Evita menjar les fulles verdes dels calçots. Aquestes fulles poden contenir bacteris.
  • És recomanable no menjar calçots crus o poc cuinats.

Menjar salsa de calçots durant l’embaràs, és possible?

Respecte a la salsa de calçots, aquesta sol estar elaborada amb tomàquet, oli d’oliva, ametlles, vinagre i espècies. Tots aquests ingredients són segurs per a les dones embarassades, sempre que es prenguin en moderació i la salsa estigui completament cuita.

També és important tenir en compte que la salsa de calçots pot contenir traces de fruita seca. D’altra banda, si ets celíaca, opta per una salsa de calçots sense gluten, com la de Conserves Ferrer, la més venuda a Catalunya!

 

 

No hi ha comentaris

Publicar un comentari