Gaudeix d'una deliciosa calçotada sense gluten

Gaudeix d’una deliciosa calçotada sense gluten amb la salsa Ferrer

 

La calçotada és un dels rituals gastronòmics més populars de Catalunya. Aquesta tradició no sols consisteix a rostir calçots i acompanyar-los amb la seva famosa salsa romesco, sinó que també es tracta d’un divertit punt de trobada entre familiars i amics.

Les calçotadas són l’ocasió perfecta per a retrobaments esperats i riures garantits. I és que, encara que la foto menjant calçots no ens fa sortir especialment afavorits, sí que és d’allò més instagrameable i divertida per a molts.

Menjar amb les mans, compartir la salsa i conversar al voltant del foc… Es tracta d’un moment tan especial també per la seva connexió amb la natura. En les nostres vides estressades i plenes de fum i ciutat, sortir al camp i connectar amb la nostra essència ens fa reviure, i si damunt ho fem envoltats de persones vitamina, encara millor!

La calçotada és un moment únic, i en Ferrer volem que tots i totes el puguin gaudir. Segurament, si ets celíac/a t’estaràs preguntant: existeix la possibilitat que la salsa de calçots sigui sense gluten?

Com bé sabràs, la salsa de calçots és l’element fonamental de la calçotada. Té un sabor intens i deliciós, i està elaborada normalment amb ingredients naturals com a ametlles, oli i tomàquet com a protagonistes.

En general, la salsa de calçots és sense gluten, encara que depèn de les variacions de la recepta, en alguns casos sí que se li afegeix pa. De ser així, les persones celíaques o amb intolerància al gluten no podrien consumir-la. Tot dependrà de la recepta que se segueixi, si són ingredients lliures de gluten i si s’ha preparat la cuina a fons per a evitar la contaminació creuada.

En Ferrer volem que totes les persones puguin gaudir d’aquesta deliciosa tradició i, per això, la nostra salsa de calçots és totalment apta per a celíacs.

Gaudeix d'una deliciosa calçotada sense gluten

Salsa de calçots sense gluten: autèntica salsa Ferrer

La nostra deliciosa recepta de salsa calçots sense gluten s’ha anat elaborant durant generacions, adaptant-se a les necessitats dels nostres consumidors i sense perdre la seva essència.

No és cap secret que per a aconseguir-lo, es fa una selecció d’ingredients d’alta qualitat i que el procés consisteix en una elaboració artesanal minuciosa, tenint en compte fins al mínim detall per a evitar la contaminació creuada.

Quins ingredients porta la recepta de la salsa calçots sense gluten de Ferrer?

En Conserves Ferrer, la nostra salsa de calçots original és sense gluten, quins ingredients porta la recepta de la salsa calçots i per què agrada tant? Oli de gira-sol, tomàquet fresc, oli d’oliva verge extra, ametlles, vinagre de vi, aigua i espècies.

Tots aquests ingredients són naturalment sense gluten, i en el procés d’elaboració es tenen en compte rigorosament totes les mesures necessàries per a evitar la contaminació creuada.

El procés comença amb la selecció dels ingredients, que es tallen i es barregen en un morter. La mescla es cuina a foc lent durant diverses hores, fins que s’obté una salsa cremosa i homogènia.

Et recordem que, a més de servir-se amb calçots, també es pot utilitzar com a salsa per a altres plats, com a carns, peixos o verdures.

La salsa de calçots sense gluten de Ferrer precintada, podria conservar-se en el rebost fins a la seva data de caducitat. No obstant això, una vegada oberta, s’hauria de conservar en el frigorífic, podent conservar el seu sabor i textura durant uns dies.

És possible congelar la salsa de calçots? T’ho expliquem en el següent article!

 

No hi ha comentaris

Publicar un comentari