Temporada de calçots 2021

 

Arrenquem la temporada de calçots 2021!

Però, exactament, quan és la temporada dels calçots? En general, la temporada de calçots comença al gener i acaba a l’abril. No obstant això, també podem trobar-los fora d’aquest període.

▷ Aconsegueix ja el teu Pack Calçotada amb Enviaments Gratuïts! El pack amb més salsa del mercat. Comprar Pack Calçotada

packs calçotada amb salsa de calçots Ferrer

Enguany, en Ferrer apostem per una #CalçotadaResponsable

A causa de la situació actual, des de Ferrer hem reinventat la tradicional calçotada. Ara, te la portem a casa! T’oferim calçots frescos, salsa Ferrer i tot el que necessites perquè tu i els teus pugueu gaudir d’una calçotada a casa. No volem que et quedis sense gaudir d’aquesta rica, divertida i tradicional experiència i, a més, volem demostrar-te que pots fer-ho estiguis on estiguis i donades les circumstàncies excepcionals. Enguany, com a novetat, hem creat un format més petit i pràctic. T’oferim el Pack Calçotada de 50 calçots. Un pack reduït, adaptat i pensat per a aquesta nova situació. En aquest article et comptem 5 avantatges dels nostres Packs de Calçots a domicili.

Suma’t a una #CalçotadaResponsable! A més, podràs trobar un pack amb productes seleccionats Ferrer per a completar la teva calçotada.

El cultiu del calçot

Els calçots (Allium Cepa) són cebes dolces de dos cicles. Durant el primer cicle s’ha d’obtenir el bulb de la ceba, la qual es cultiva entre els mesos d’octubre i desembre. Seguidament, durant l’inici de la primavera, es realitza el trasplantament de la planta.

Durant la segona fase s’ha d’obtenir el calçot. Inicialment, s’ha de tallar la part superior de les cebes, perquè creixin ben separades unes de les altres, i plantar-les durant la segona quinzena del mes de setembre. Quan els brots plantats van sortint a la superfície s’han d’anar calçant, és a dir, s’ha d’anar aplicant terra a sobre de la planta per anar blanquejant-la.

Finalment, la collita dels calçots es realitzarà quan aquestes plantes obtinguin una longitud d’entre 15 i 20 centímetres. Els calçots podran ser recol·lectats entre els mesos de novembre i abril, depenent de la zona i el territori on estiguin sembrats. Per a cada ceba plantada es podran obtenir entre 4 o 12 calçots.

Els calçots s’han de regar aproximadament 5 dies a la setmana, utilitzant una gran quantitat d’aigua. Durant el procés de cultiu és important tenir en compte les plagues que poden fer malbé les plantacions. S’han d’intentar protegir els calçots d’alguns insectes com: la Mosca de la Ceba, els Nematodes, el Carbó de la ceba, entre d’altres.

Els calçots requereixen una atenció especial, però no solen aportar grans dificultats a l’hora de cultivar-los. A més, és un aliment que ofereix molts beneficis per a la nostra salut. Té poc contingut calòric i disposa de grans quantitats de fòsfor, grans qualitats diürètiques i molta aigua. És un súper aliment tradicional de la gastronomia catalana!

Preparació dels calçots

Hi ha moltes maneres de preparar els calçots, però el més comú és a través de les brases, realitzant una flama creada amb sarments, és a dir, branques llargues i fines, principalment de vinyes. Es col·loquen els calçots a una graella, les arrels juntes a un mateix cantó, i es dipositen a sobre de les flames. Han d’estar torrats per ambdós costats. Un cop estiguin ben cuinats s’emboliquen en un paper de diari per mantenir-ne la calor i els deixem reposar sobre una teula, i ja estaran preparats per començar a menjar-los!

Com fer calçots a casa?

A més de la manera tradicional, sabies que també existeixen diferents maneres de cuinar calçots a casa? Per descomptat que n’hi ha i, aquest any més que mai, és important que agafis paper i boli i prenguis nota de tot això. O potser pensaves que aquesta temporada anaves a haver de renunciar a una calçotada? La nostra proposta: cuina els calçots a la brasa, al forn, en la planxa elèctrica o arrebossats. En aquest article et comptem aquestes diferents maneres de cuinar calçots a casa. Totes elles, receptes fàcils i divertides.

Els calçots s’han de consumir calents i molt mullats en la salsa especial per a calçots. Des de Ferrer, oferim l’autèntica salsa de calçots elaborada amb tomàquets de temporada, oli d’oliva i ametlla torrada, entre altres ingredients de qualitat per a aconseguir una unió perfecta de sabors. I, com podràs gaudir la salsa romesco que et sobri després de la teva calçotada? Molt senzill: grava en la teva ment que és una acompanyant perfecta per a molts altres plats i tira-li imaginació.

Aquest característic aliment s’ha de menjar amb les mans, per aquest motiu és molt pràctic disposar de pitets i tovallons per evitar tacar-nos i poder gaudir amb total llibertat d’aquesta tradicional experiència gastronòmica, la calçotada!

En Ferrer hem preparat un Pack Calçotada complet equipat amb tot el que necessites, llest per a cuinar i servir. Així que, enguany, gaudeix del teu #CalçotadaResponsable sense necessitat de sortir de casa!

▷ Emporta’t ja l’únic Pack Calçotada del mercat amb Enviaments Gratuïts! A més, amb quasi 2kg de salsa. Comprar Pack Calçotada
No hi ha comentaris

Publicar un comentari