Temporada de calçots 2020

 

La temporada de calçots 2020 comença al gener i acaba a l’abril, el temps de calçots sol ocupar sempre els mateixos mesos de l’any, tot i això, podem trobar-los fora d’aquest període a causa dels canvis climàtics, que poden avançar o endarrerir la temporada. Tot i que aquestes variacions no són gaire comuns. Els calçots de major qualitat els trobareu dintre dels mesos indicats. Sens dubte, els mesos ideals per a realitzar calçotades són de finals de gener a març, ja que el producte es troba en el seu millor moment.

▷ Aconsegueix ja el teu Pack Calçotada amb Enviaments Gratuïts! El pack amb més salsa del mercat. Comprar Pack Calçotada

El cultiu del calçot

packs calçotada amb salsa de calçots Ferrer

Els calçots (Allium Cepa) són cebes dolces de dos cicles. Durant el primer cicle s’ha d’obtenir el bulb de la ceba, la qual es cultiva entre els mesos d’octubre i desembre. Seguidament, durant l’inici de la primavera, es realitza el trasplantament de la planta.

Durant la segona fase s’ha d’obtenir el calçot. Inicialment, s’ha de tallar la part superior de les cebes, perquè creixin ben separades unes de les altres, i plantar-les durant la segona quinzena del mes de setembre. Quan els brots plantats van sortint a la superfície s’han d’anar calçant, és a dir, s’ha d’anar aplicant terra a sobre de la planta per anar blanquejant-la.

Finalment, la collita dels calçots es realitzarà quan aquestes plantes obtinguin una longitud d’entre 15 i 20 centímetres. Els calçots podran ser recol·lectats entre els mesos de novembre i abril, depenent de la zona i el territori on estiguin sembrats. Per a cada ceba plantada es podran obtenir entre 4 o 12 calçots.

Els calçots s’han de regar aproximadament 5 dies a la setmana, utilitzant una gran quantitat d’aigua. Durant el procés de cultiu és important tenir en compte les plagues que poden fer malbé les plantacions. S’han d’intentar protegir els calçots d’alguns insectes com: la Mosca de la Ceba, els Nematodes, el Carbó de la ceba, entre d’altres.

Els calçots requereixen una atenció especial, però no solen aportar grans dificultats a l’hora de cultivar-los. A més, és un aliment que ofereix molts beneficis per a la nostra salut. Té poc contingut calòric i disposa de grans quantitats de fòsfor, grans qualitats diürètiques i molta aigua. És un súper aliment tradicional de la gastronomia catalana!

Preparació dels calçots

Hi ha moltes maneres de preparar els calçots, però el més comú és a través de les brases, realitzant una flama creada amb sarments, és a dir, branques llargues i fines, principalment de vinyes. Es col·loquen els calçots a una graella, les arrels juntes a un mateix cantó, i es dipositen a sobre de les flames. Han d’estar torrats per ambdós costats. Un cop estiguin ben cuinats s’emboliquen en un paper de diari per mantenir-ne la calor i els deixem reposar sobre una teula, i ja estaran preparats per començar a menjar-los!

Els calçots s’han de consumir calents i ben sucats en una salsa especial per a calçots. Des de Ferrer, oferim l’autèntica salsa calçots elaborada amb tomàquets de temporada, oli d’oliva i ametlla torrada entre altres ingredients de qualitat per aconseguir una unió perfecta de sabors. Aquest característic aliment s’ha de menjar amb les mans, per aquest motiu és molt pràctic disposar de pitets i tovallons per evitar tacar-nos i poder gaudir amb total llibertat d’aquesta tradicional experiència gastronòmica. La calçotada!

▷ Emporta’t ja l’únic Pack Calçotada del mercat amb Enviaments Gratuïts! A més, amb quasi 2kg de salsa. Comprar Pack Calçotada
No hi ha comentaris

Publicar un comentari